Lütfen Bekleyiniz...
Son Güncelleme Tarihi: 27.04.2024

Dermatoloji (Deri bilimi) deri, saç, tırnak, mukozal bölgeler ve cinsel yolla bulaşan hastaslıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenir. Ekzema, atopik dermatit, akne (sivilce), sedef ve benzeri hastalıklar, cinsel temasla geçen enfeksiyonlar, siğil, uçuk, zona, mantar hastalıkları, bulaşıcı deri hastalıkları, derinin iyi huylu ve kötü huylu tümörleri, saç hastalıkları, tırnak hastalıkları, benler, kaşıntılı deri hastalıkları, vitiligo gibi hastalıklar en sık görülen dermatolojik hastalıklardandır.


Dermatoloji Bölümünde Gerçekleştirdiğimiz İşlemler

 Cilt Gençleştirme

 Dermaroller,Permapen

 Fraksiyonel lazer ile cilt gençleştirme

 Fokuslu ultrason (Hifu) ile ameliyatsız yüz germe


Dermatolojide Lazer


Dermatolojideki son teknolojik gelişmelerden en önemlisi olan lazer polikliniğimizde kullanılmaktadır.


IPL (Mavi Işık, Fotoepilasyon)

IPL epilasyon cihazlarının çalışma prensibi farklıdır, bunlar gerçek lazer değildir. Uygulama yapılan bölgeye yoğunlaştırılmış ışık enerjisi gönderirler. IPL cihazları epilasyon yanında ciltteki bazı pigmente lezyonların tedavisinde, çillerin giderilmesinde etkin olarak kullanılabilir.


Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon vücudumuzdaki istenmeyen tüylerin lazer ışığı kullanılarak kalıcı bir şekilde yok edilmesidir. Kalıcı özelliği ve insan sağlığına zarar vermediği FDA tarafından onaylanmıştır. Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlanması önemlidir. Hangi lazer yönteminin kişiye uygun olduğuna, uygulama öncesinde uzman doktorlar, cilt ve kıl yapısını değerlendirerek karar vermelidir. Bu değerlendirme ile epilasyondan beklenen başarı oranı artar ve yan etki ihtimali azalır. Lazerin değişik dalga boylarında birçok tipi bulunmaktadır. Her lazer her lezyon için yeterli tedavi edici olmamaktadır.


Epilasyon Amacı İle Kullanılan Lazerler Nelerdir?

Alexandrite, Diod, Nd Yag ve Ruby lazer. Bunlar arasında en yaygın kullanılan Alexandrite lazerdir. Diod ve Nd Yag lazer daha derine indiği için nispeten daha ağrılıdır. Ancak özellikle koyu tenli hastalarda ve başarı oranı nispeten düşük olan yüz gibi bölgelerde tercih edilir. Günümüzde Ruby lazer hemen hiç kullanılmamaktadır.


Lazer Epilasyonda Yaş Sınırlaması Var mıdır?

Yaş sınırı bulunmamakla birlikte kıl gelişiminin tamamlanmaması nedeniyle 18 yaş altına uygulama önerilmemektedir.


Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

En sık uygulanan bölgeler kadınlarda yüz, koltuk altı, bikini, bacak ve kollar; erkeklerde ise ense, boyun, elmacık kemikleri ve sırt bölgesidir. Ancak pratik olarak göz çevresi dışında her bölgeye uygulanabilir.


Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Gebeliğin yeterli bilimsel veri olmaması nedeniyle hamilelere, ışıkla tetiklenen bir hastalığı olanlara, lazer ışığının nöbeti tetikleme olasılığı ile epilepsi hastalarına uygulanmaz. Işığa duyarlılık yaratabilecek ilaç kullananlarda uygulama sırasında dikkatli olunması gerekir! Ayrıca çok açık renkli, kızıl renkli ve veya beyaz tüylere lazerin faydalı olmaması nedeniyle lazer yapılamaz.


Lazer Epilasyonda İdeal Hastalar Kimlerdir?

Açık tenli ve koyu kıl rengine sahip hastalarda hem başarı oranı yüksek hem de yan etki oranı düşüktür. Kliniğimizde koyu tenli , açık ten rengi gibi epilasyon için sıkıntılı hasta gruplarına uygulanabilen Fotona Nd yag lazeri kullanılmaktadır.


Lazer Epilasyonun En Başarılı Olduğu Bölgeler Nelerdir?

Kadınlarda koltuk altı, bikini ve alt bacak; erkeklerde ise boyun bölgesi ve koltuk altıdır.


Lazer Epilasyonun En Az Başarılı Olduğu Bölge Neresidir?

Yüz bölgesinde başarı oran diğer bölgelere göre daha düşüktür.


Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?

Her hastada uygulama sonrasında kızarıklık ve kıl köklerinde kabarıklık beklenir. Bu etki yaklaşık 1 saatte kaybolur. Nadiren kabuklanma, uygulama alanında açık veya koyu renk değişikliği ve su toplanması olabilir. Ancak bu durum uygun yöntemlerle tedavi edilebilir ve geçicidir.


Lazer Epilasyonda Ortalama Kaç Seans Gerekir? Seans Araları Ne Kadardır?

Lazer epilasyonda hedef kıllarda %80-90 azalmadır. Bu orana ulaşmak hastadan hastaya değişmekle birlikte kadın hastalarda koltuk altı, bacak ve bikini için ortalama 5-6 seans; erkek hastalarda ise ortalama 7-8 seansta sonuç alınabilmektedir. Kadın hastalarda yüz uygulamalarında hastaya herhangi bir seans sayısı söylemek mümkün değildir. Erkek hastalarda hormonal özellikler nedeniyle bu oranda bir azalmadan ziyade kıl sayısı ve kalınlığını rahatsız etmeyecek düzeye getirmek hedeflenir. Seans araları yüz, boyun gibi yerlerde 1-1.5 ay; diğer bölgelerde 2-2.5 aydır.


Lazer Epilasyondan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Tüy yapısını görmek istememiz nedeni ile ilk görüşmeye gelirken tüylerin uzun olması önerilir. Ağda veya epilatör gibi kılı kökünden alan bir yöntemden sonra yüz bölgesinde en az 10 gün, diğer vücut bölgelerinde 3 hafta beklenilir. Ayrıca uygulama açısından bronz olmamalıdır.


Lazer Epilasyon Sonrasında Ve Seanslar Arasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hasta normal gündelik yaşantısına dönebilir. İşine gidebilir, duş alabilir, makyaj yapabilir. Güneş gören bir bölgeye yapılan uygulamalardan sonra güneş koruyucu sürülmelidir. Seans aralarında çıkan tüyler sadece jilet, makas gibi yöntemlerle kısaltılabilir. Tüylerin çekilmemesi gerekir. Ayrıca seans dozunu azaltabileceği ve yan etki olasılığını arttırabileceği için bronzlaşmaktan kaçınılmalıdır. Kliniğimizde tek bir atımla sayısız folikülü etkileyerek ve etraftaki alanı kesinlikle etkilemeden gidermede güvenli ve etkin yollar sunan Fraksiyonel lazer Nd:YAG dalga boyu kullanılmaktadır. Özel tarayıcısı sayesinde; sırt ve göğüs gibi geniş alanlar dahil olmak üzere, derinlemesine ve daha hızlı epilasyon sağlar. Açık koyu tüm tenlerde, 'açık-koyu renk', 'ince ya da kalın', 'yüzeyel ya da derin' tüm kıllarda etkin epilasyon imkanı sağlanır.

Akne İzi Tedavisi

Akneler (sivilceler) şiddetli olduğu durumlarda, tedavi edilmediğinde, ya da sıkılıp oynandığında iz bırakarak iyileşebilir. Fraksiyonel lazer tedavisi ile bu izlerin giderilmesi günümüzde kullanılan en yeni yöntemlerdendir. Cildin kusurlu alanlarında derinlemesine ama kontrollü bir şekilde izleri siler veya küçültür. Fraksiyonel lazer ile izlerin derinlerine kadar inen mikro lazer atımları ile kötü iyileşmiş skar dokusunda iyileşme sağlanır. Sağlam cilt bu alanı hızla yeni ve sağlıklı doku ile örter. Bu sayede her seansta izler yavaş yavaş azalır. Fraksiyonel lazer ile akne izi tedavisinde seans aralıkları kişiye özel olarak ayarlanabilir ama ortalama 4 hafta aralıklarla 3-6 seans olarak uygulanır. Bu yöntemle üç seans sonrası sivilce izlerini %50-80 oranında azaltmak mümkündür.

Cilt Sıkılaştırma ve Gençleştirme

Fraksiyonel lazer ciltteki kırışıklık ve lekeleri gidermede kullanılan en günümüzde kullanılan en yeni yöntemlerdendir. Cilt gençleştirmede amaçlanan , yıpranmış cilt dokusunu ortadan kaldırmak yerine yeni cilt dokusu oluşumunu sağlamaktır. Fraksiyonel lazer ile cilt sıkılaştırma tedavisinde iyileşme dönemi neredeyse 1-7 gün kadar kısadır. Fraksiyonel lazer ile cilt gençleştirme için cildin ihtiyacına göre ortalama 4 hafta aralıklarla 3-6 seans olarak uygulanır.

Cilt Kırışıklıkları Tedavisi

Kırışıklık cildin elastik yapısını sağlayan ve cildi gergin tutan (kollojen başta olmak üzere) çatının yıpranması sonucunda oluşur. Yıpranmış kollajen yok edilerek vücudun yerine yenisini yapması sağlanır. Diğer lazer sistemlerinden farklı olarak Fotona Fraksiyonel lazer cildin derinine kadar inebilir. Bu da cildi sıkılaştıran kalın bir katman oluşabilmesi anlamına gelir. Bu etki bu nedenlerle diğer sistemlere göre daha kısa süreli iyileşme anlamına gelir. Fraksiyonel lazer uygulaması ile mükemmel sonuçlar elde edilmektedir. Yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için kullanılan invazif olmayan bir işlemdir. Cilt altındaki kollajen doku yapımını artırma prensibiyle etki etmektedir. En üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak cildin düzleştirilmesi ve aynı zamanda özel bir teknikle kollagen dokunun gerginleştirilmesi sağlanarak kırışıklıklar yok edilir. Tedavi edilen ciltte yeni kollagen doku oluşumu ve daha genç, su tutma yeteneği yüksek hücreler oluşarak cildin tazelik ve gerginlik kazandığı görülür.

Yara İzi Tedavisi

Cildin derinlerine kadar inen yaralar genellikle iz bırakarak iyileşirler. Bu izler skar olarak adlandırılırlar. Yok edilmeleri oldukça güçtür. Fraksiyonel lazer yaralanma sonrası oluşan izlerin tedavisine yeni bir boyut kazandırmıştır. Yüzeyden gönderilen topluiğne ucundan küçük lazer ışınları, derinin alt tabakalarına ulaşarak, iz görünümüne yol açan bozuk bağ dokusunu tahrip eder ve beraberinde genç ve sağlıklı doku oluşumunu başlatır. Lazer tedavisi ile yara izi küçültülür, düzleştirilir ve çevre doku ile olan uyumu arttırılır. Her seansta izler yavaş yavaş azalır. Derinin sorunlarına göre seans aralıkları kişiye özel olarak ayarlanabilir ama ortalama 4 haftalık aralıklarla 3-8 seans olarak uygulanır.

Cilt Çatlakları (Stria) Tedavisi

Cilt çatlakları özellikle kadınlarda görülmekle birlikte, ergenlik döneminde hızlı kilo alıp verme durumlarında ve gebelik döneminde gözlenen bir cilt sorunudur. İlk oluştukları anda görülen pembe veya mor rengi, daha sonra gri renge dönüşerek daha az görünür hale gelmektedir. Kalça, basen, karın ve meme bölgelerinde cilt altı yağ dokusu fazla olduğu için, en çok bu bölgelerde çatlak oluşmaktadır. Tedavi yöntemi olarak lazer uygulamalar, çatlakların giderilmesinde önemli oranda başarı sağlamaktadır. Çatlakların erken evrede gelişenlerinde, henüz doku hücrelerinin tamamı yok olmadığı ve doku kendi kendini yenileyebildiği için başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Cilt çatlakları tedavisinde ortalama 1-3 seans arasında Fraksiyonel lazer uygulanmakta olup seans sayısı ihtiyaca göre arttırılabilmektedir.

Vücut Ben Haritalanması

Deri kanserleri tüm vücut kanserleri içinde 3.sıklıkta görülen kanserlerdendir. Bilgisayarlı dermatoskopi ve tecrübeli tıbbi ekip ile deri kanserlerinin erken tanı ve tedavisi sağlanabilmektedir.

Fototerapi

Özellikle psoriasis, vitiligo, nedeni bilinmeyen kaşıntılar ve derinin lenfomalarının etkin ve güvenli tedavi yoludur.

Allerji Testleri

Özellikle kronik ekzema ve ürtikerli hastalarda allerjeni tespit etme için kullanılır.

Kriyoterapi

Siğil, nasır, derinin bening tümörlerinde kriyoterapi denilen soğuk nitrojen gazı ile dondurma işlemi uygulanabilir.

Botoks

Botoks uygulaması: kırışıklıkların tedavisinde ve koltuk altı, el, ayak terlemelerinde etkin ve güvenlidir.

Kimyasal Peeling

Deriye çeşitli kimyasal ajanlar uygulanarak kontrollü deri hasarı oluşturulmasıdır. Çeşitli konsantrasyonarda kullanılan bu solüsyonlar ile cilt lekelerinin, akne skarlarının ve ince kırşıklıkların düzelmesi sağlanmaktadır. Kimyasal peeling uygulamasında hastan seçimi Fitzpatrick deri tipine göre belirlenir.

Mezoterapi

Aminoasitler, vitaminler ve çeşitli büyüme faktörleri içeren özel karışımların dermis denilen deri katmanına enjeksiyonu ifade etmektedir. Günümüzün popüler kozmetik uygulamalarından olan mezoterapi selülit , saç dökülmelerinde, akne skarlarında, stria denilen özellikle doğum sonrası oluşmuş çatlaklarda ve cilt kırışıklıklarında etkin tedavi şeçeneğidir.

Ara Onlıne Randevu